Red Sea -Trace Colors A/В/С/D- сет 4х100 мл

48.00 лв.

Изследванията на Red Sea са идентифицирали 31 второстепенни и микроелементи, които в допълнение към основните, присъстват в скелета  и тъканта на всички корали.

Програмата за оцветяване на корали на Red Sea – Trace Colors-разделя тези елементи на 4 групи: трейс –цветове А, В, С и D, които са свързани чрез биологичните си функции, които изпълняват. Те, също така се асоциират с производството на специфичен цветен пигмент в тъканта на SPS коралите.

Пигментацията може да бъде постигната само, ако специфичните елементи , необходими за биохимичния процес, са налични в правилната концентрация. Всички 31 елемента са необходими за всички SPS корали, независимо от действителния цвят, който показват.

Дозирани на база на калция, добавките са формулирани така, че съотношението на елементите във  всяка една от тях  е същото като това, което се открива в скелета и кожата на коралите.

Изследванията на Red Sea установяват постоянно съотношение между всеки от елементите в добавките Trace Colors и общата консумация на калций, което е пропорционално на растежа на коралите и метаболитната активност. Това осигурява лесен и безопасен метод за дозиране на всички добавки въз основа на измереното усвояване на калций.

Trace Colors AЙод

Йод/Бром и Хлор- Халогенен комплекс,който подпомага розовото оцветяване на коралите.

Халогените действат както като антиоксиданти, така и като окислителни агенти в тъканта на коралите, намалявайки възможността от изсветляване на коралите.

В затворени рифови системи тези елементи се изчерпват бързо поради високите си окислителни способности и реактивност с органични материали.

Йодът и бромът са свързани с розовия хромо- протеин- поцилопорин

Trace Colors ВКалий +

Комплекс от калий и бор, който подпомага червеното оцветяване на коралите.

Калият играе съществена роля в транспортирането на хранителни вещества в тъканта на коралите, включително и такива, осигурени от зооксантелите. Свързан е с червените хромо-протеини.

Калият и борът оказват значително влияние върху алкалността на тъканта на корала и образуването на арагонит в неговия скелет.

Trace Colors C- Желязо +

Комплекс от желязо и трейс елементи, който подпомага зеленото оцветяване на коралите.

Комплекс от осем „леки“ метала: желязо, манган, кобалт, мед, алуминий, цинк, хром и никел.

Тези микроелементи са от съществено значение за много биохимични метаболитни процеси, включително дишане, производство на енергия, хлорофил и фотосинтетични катализатори.

Свързани са със зелените/жълтите хромо-протеини

Coral colors D– Биоактивни елементи

Комплекс,който подпомага  пурпурните/сините цветове на коралите.

Комбинация от 18 основни микроелемента, които участват активно в метаболитните процеси в скелета и тъканта на коралите.

Съдържа: 4 х 100 мл

Направи запитване