Red Sea -Trace Colors B- Калий+ -500 мл

36.00 лв.

Изследванията на Red Sea са идентифицирали 31 второстепенни и микроелементи, които в допълнение към основните, присъстват в скелета  и тъканта на всички корали.

Програмата за оцветяване на корали на Red Sea – Trace Colors-разделя тези елементи на 4 групи: трейс –цветове А, В, С и D, които са свързани чрез биологичните си функции, които изпълняват. Те, също така се асоциират с производството на специфичен цветен пигмент в тъканта на SPS коралите.

Пигментацията може да бъде постигната само, ако специфичните елементи , необходими за биохимичния процес, са налични в правилната концентрация. Всички 31 елемента са необходими за всички SPS корали, независимо от действителния цвят, който показват.

Дозирани на база на калция, добавките са формулирани така, че съотношението на елементите във  всяка една от тях  е същото като това, което се открива в скелета и кожата на коралите.

Изследванията на Red Sea установяват постоянно съотношение между всеки от елементите в добавките Trace Colors и общата консумация на калций, което е пропорционално на растежа на коралите и метаболитната активност. Това осигурява лесен и безопасен метод за дозиране на всички добавки въз основа на измереното усвояване на калций.

Trace Colors ВКалий +

Комплекс от калий и бор, който подпомага червеното оцветяване на коралите.

Калият играе съществена роля в транспортирането на хранителни вещества в тъканта на коралите, включително и такива, осигурени от зооксантелите. Свързан е с червените хромо-протеини.

Калият и борът оказват значително влияние върху алкалността на тъканта на корала и образуването на арагонит в неговия скелет.

За достигане на оптимални резултати, да се ползва в комбинация с останалите три продукта от програмата за оцветяване на корали: Trace Colors-Trace Colors АЙод +; Trace Colors C- Желязо + и  Trace Colors D– Биоактивни елементи

Направи запитване