Red Sea -Trace Colors С- Желязо+ -500 мл

36.00 лв.

Изследванията на Red Sea са идентифицирали 31 второстепенни и микроелементи, които в допълнение към основните, присъстват в скелета  и тъканта на всички корали.

Програмата за оцветяване на корали на Red Sea – Trace Colors-разделя тези елементи на 4 групи: трейс –цветове А, В, С и D, които са свързани чрез биологичните си функции, които изпълняват. Те, също така се асоциират с производството на специфичен цветен пигмент в тъканта на SPS коралите.

Пигментацията може да бъде постигната само, ако специфичните елементи , необходими за биохимичния процес, са налични в правилната концентрация. Всички 31 елемента са необходими за всички SPS корали, независимо от действителния цвят, който показват.

Дозирани на база на калция, добавките са формулирани така, че съотношението на елементите във  всяка една от тях  е същото като това, което се открива в скелета и кожата на коралите.

Изследванията на Red Sea установяват постоянно съотношение между всеки от елементите в добавките Trace Colors и общата консумация на калций, което е пропорционално на растежа на коралите и метаболитната активност. Това осигурява лесен и безопасен метод за дозиране на всички добавки въз основа на измереното усвояване на калций.

Trace Colors C- Желязо +

Комплекс от желязо и трейс елементи, който подпомага зеленото оцветяване на коралите.

Комплекс от осем „леки“ метала: желязо, манган, кобалт, мед, алуминий, цинк, хром и никел.

Тези микроелементи са от съществено значение за много биохимични метаболитни процеси, включително дишане, производство на енергия, хлорофил и фотосинтетични катализатори.

Свързани са със зелените/жълтите хромо-протеини.

За достигане на оптимални резултати, да се ползва в комбинация с останалите три продукта от програмата за оцветяване на корали: Trace Colors-Trace Colors A- Йод+; Trace Colors ВКалий + и  Trace Colors D– Биоактивни елементи

Направи запитване