Екзотик Ленд ЕООД е фирма, специализирана изцяло и само в изграждането, стартирането и поддържането на морски системи. Стартът ни в морската акваристика е през 2010 година, първоначално, като хоби, а впоследствие, след като се сблъскахме с доста трудности, некомпетентност от страна на търговците  и невъзможност да развиваме домашния си аквариум така, както го виждахме в мечтите си, избрахме да се посветим на това и професионално. Направихме магазин, в който решихме да съберем вълнуващия свят на морските дълбини, недостъпни за повечето от нас  и красотата на кораловите рифове. 
Магазин, в който си обещахме, да не правим компромиси с качеството, за сметка на по-високите продажби и да предпазим от нашите грешки, често струващи ни доста пари и загуби, хората, които тепърва стартират  в този тип акваристика.

Магазин, в който ще намерите всичко необходимо, което да ви гарантира отлично изглеждаща морска система и здрави обитатели в нея.

За да постигнем възможно най-добри резултати, работим с партньори, доказали, сред любителите-акваристи от цял свят и сред професионалистите, качеството и ефективността на продуктите, които предлагат. Горди сме, че именно те- едни от най-добрите в световен мащаб в този бизнес, се довериха на нашия подход, повярваха  в нашите възможности, избраха не само да работим заедно, но и да ги представляваме в България.

През всичките тези години сме се учили от опита и от грешките на акваристи и изследователи, които в последните 30 години са успели да открият правилната формула за това, как да създадеш и успешно да развиеш кътче от океана у дома. Нашите собствени грешки ни показаха, че  качеството и успехът имат цена, затова внасяме живата стока само от сертифицирани колекторски фирми, с десетилетия история на пазара, гарантиращи аклиматизирани и захранени екземпляри и от ферми, доказали се с качеството и разнообразието от видове изкуствено отглеждани корали.

Екипът ни е малък, но с огромен опит в изграждането на живи, красиви и цветни соленоводни, рифови системи. Всеки от нас е създал първо реален  и успешен морски аквариум у дома, минал е през всеки един етап от развитието му, през загуби и стабилни успехи и все още продължаваме да търсим информация, да сортираме и да пресяваме важното от маловажното, да експериментираме и да надграждаме, защото всичко в хобито, в световен мащаб, се развива изключително бързо, а за да се развиваме и ние, не можем да си позволим да изоставаме от основните насоки и успешните практики.