За Exoticland

Exotic Land EOOD is a company, специализирана изцяло и само в изграждането, стартирането и поддържането на морски системи. Стартът ни в морската акваристика е през 2010 year, първоначално, as a hobby, а впоследствие, след като се сблъскахме с доста трудности, некомпетентност от страна на търговците и невъзможност да развиваме домашния си аквариум така, както го виждахме в мечтите си, избрахме да се посветим на това и професионално. Направихме магазин, in which we decided to collect the exciting world of the deep sea, inaccessible to most of us and the beauty of coral reefs.
Shop, in which we promised each other, not to compromise on quality, at the expense of higher sales and to protect from our mistakes, often costing us a lot of money and losses, the people, who are just starting out in this type of aquaristics.

Shop, in which you will find everything you need, to ensure you have a great looking marine system and healthy inhabitants.

За да постигнем възможно най-добри резултати, работим с партньори, доказали, сред любителите-акваристи от цял свят и сред професионалистите, качеството и ефективността на продуктите, които предлагат. Горди сме, че именно те- едни от най-добрите в световен мащаб в този бизнес, се довериха на нашия подход, повярваха в нашите възможности, избраха не само да работим заедно, но и да ги представляваме в България.

През всичките тези години сме се учили от опита и от грешките на акваристи и изследователи, които в последните 30 години са успели да открият правилната формула за това, как да създадеш и успешно да развиеш кътче от океана у дома. Нашите собствени грешки ни показаха, че качеството и успехът имат цена, затова внасяме живата стока само от сертифицирани колекторски фирми, с десетилетия история на пазара, гарантиращи аклиматизирани и захранени екземпляри и от ферми, доказали се с качеството и разнообразието от видове изкуствено отглеждани корали.

Екипът ни е малък, но с огромен опит в изграждането на живи, красиви и цветни соленоводни, рифови системи. Всеки от нас е създал първо реален и успешен морски аквариум у дома, минал е през всеки един етап от развитието му, през загуби и стабилни успехи и все още продължаваме да търсим информация, да сортираме и да пресяваме важното от маловажното, да експериментираме и да надграждаме, защото всичко в хобито, в световен мащаб, се развива изключително бързо, а за да се развиваме и ние, не можем да си позволим да изоставаме от основните насоки и успешните практики.