NitraPhos Minus е уникална формула, чиято цел е биологичното премахване на високите нива на нитрати, нитрити и фосфати от аквариума.  Добавката активира метаболизма у различни типове бактерии, които играят важна роля в управлението и отстраняването на  излишните хранителни вещества.

Благодарение на специалния състав на множество форми на органичен въглерод, аминокиселини и витамини, всички биохимични процеси се случват без да предизвикват проблеми в системата  и бактериите с лекота абсорбират съединенията, за да ги превърнат в биомаса. Тази биомаса е ценна храна за коралите, като в същото време, излишъкът и остатъците от нея се отстраняват от водата чрез филтър или скимер. NitraPhos Minus подобрява цялостното състояние на коралите, осигурява по-добро оцветяване и подпомага растежа им. Благодарение на поддържането на биологичния баланс в аквариума, предотвратява образуването на нежелани зелени алгии и развитието на цианобактерии.

Характеристика:

  • Ефективно премахва високите нитрати и фосфати
  • Създава химичен баланс
  • Бързо намалява нежеланите алгии
  • Увеличава оцветяването на коралите и ускорява растежа им.

Дозировка:

Препоръчително е да се започне с половината от препоръчителната доза, като веднъж или два пъти седмично се следят стойностите на NO3 и PO4.

Препоръчителната дневна доза е както следва:

Концентрация на NO3/PO4 (mg/l) Дневна доза  мл/100 л
NO3 по-висок от 10 ppm  и PO4 по-висок от 0.2 ppm 3
NO3 2-10 ppm, PO4 0.1-0.2 ppm 2-2.5
NO3 по-нисък от 2 ppm  и PO4  по-висок 0.03 ppm 1,5
NO3 по-нисък от 2 ppm  и PO4  по-нисък 0.03 ppm 1

Забележка: продуктът може да се комбинира с  Pro Bio S

NP Pro e храна за бактериите и не е необходимо да я използвате, докато дозирате NitraPhos Minus.

Нето: 2л

 

Направи запитване