Сол Red Sea, 7 кг – кофа

63.00 лв.

Солта  Red Sea и Red Sea Coral Pro – изцяло натурална и екологична, единствената естествена сол-87% от съставките са с естествен произход, резултат от научни иновации, базирани на три десетилетия изследвания и проучвания и безкомпромисно качество. Устойчива формула, свободна от нитрати и фосфати, поддържаща и най-деликатните форми на живот. Разтворена, много бързо достига стабилно pH. Съдържа умерено повишени и балансирани нива на основните елементи – калций, магнезий и бикарбонати, необходими за устойчив растеж на коралите, в оптимално съотношение, до което достигнахме през годините научни изследвания. След смяна на вода в аквариума, възстановява идеалната пропорция на основните елементи, като се премахва необходимостта от допълнително коригиране на нивата им.

Правилното им съотношение в затворената система, каквато е аквариумът, играе огромна роля за pH стабилността, алкалността, йонния състав на солената вода и за правилното протичане на редица биологични процеси при коралите, като формиране на скелета, йонообмена и фотосинтеза.

Солта се добива от едно от най-богатите на корали морета- Червено море, чрез изпарения под пустинното слънце през няколко плитки езера, докато на финалния етап, резултатът е безупречно бели кристали натриев хлорид, свободни от тежки метали и прекомерни нива на органични вещества, представляващи над 72 % от съдържанието на солите от водата и съдържащи 45 от елементите, естествено присъстващи във водите на Червено море. Гарантира ниво на хомогенност, което е почти невъзможно да бъде достигнато чрез изкуствени средства. Съдържа пълен набор от микроелементи, без химически свързващи вещества, ниско съдържание на влага.

Производственият процес и строгият контрол на качеството гарантират, че всяка нова кофа сол, която отваряте, дава същите резултати, като предишната. Това  осигурява стабилна и спокойна среда в рифа за всичките му обитатели.

Red Sea salt -подходяща за всички типове рифови аквариуми- зрели рифове, както и за системи с ниско съдържание на хранителни вещества. Разработена да осигури точните параметри на водата от тропическите рифове с умерено повишени нива на основните елементи, каквито е необходимо да бъдат поддържани в затворена система. Алкалност от 8 dKH я правят идеална за смесени системи, доминирани от SPS корали.  В комбинация с добавките на Red Sea, увеличава максимално оцветяването на коралите- като прави цветовете живи и наситени.  В същото време ускорява растежа им два пъти по-бързо, отколкото в естествена среда.

Предназначена да бъде разтваряна в осмозна вода.

Направи запитване