Red Sea Coral Pro сол, 20.1 кг, кашон

150.00 лв.

Солта  Red Sea и Red Sea Coral Pro – изцяло натурална и екологична, единствената естествена сол-87% от съставките са с естествен произход, резултат от научни иновации, базирани на три десетилетия изследвания и проучвания и безкомпромисно качество. Устойчива формула, свободна от нитрати и фосфати, поддържаща и най-деликатните форми на живот. Разтворена, много бързо достига стабилно pH. Съдържа умерено повишени и балансирани нива на основните елементи – калций, магнезий и бикарбонати, необходими за устойчив растеж на коралите, в оптимално съотношение, до което достигнахме през годините научни изследвания. След смяна на вода в аквариума, възстановява идеалната пропорция на основните елементи, като се премахва необходимостта от допълнително коригиране на нивата им.

Правилното им съотношение в затворената система, каквато е аквариумът, играе огромна роля за pH стабилността, алкалността, йонния състав на солената вода и за правилното протичане на редица биологични процеси при коралите, като формиране на скелета, йонообмена и фотосинтеза.

Солта се добива от едно от най-богатите на корали морета- Червено море, чрез изпарения под пустинното слънце през няколко плитки езера, докато на финалния етап, резултатът е безупречно бели кристали натриев хлорид, свободни от тежки метали и прекомерни нива на органични вещества, представляващи над 72 % от съдържанието на солите от водата и съдържащи 45 от елементите, естествено присъстващи във водите на Червено море. Гарантира ниво на хомогенност, което е почти невъзможно да бъде достигнато чрез изкуствени средства. Съдържа пълен набор от микроелементи, без химически свързващи вещества, ниско съдържание на влага.

Производственият процес и строгият контрол на качеството гарантират, че всяка нова кофа сол, която отваряте, дава същите резултати, като предишната. Това  осигурява стабилна и спокойна среда в рифа за всичките му обитатели.

Coral Pro  е предназначена за системи, в които се търси  максимален растеж на коралите, където по-високите нива на балансираните основни елементи в нея ще подобрят растежа до четири пъти, спрямо ръста в естествени условия. Алкалността  на Coral Pro от 12 dKH подпомага LPS  и меките корали да изглеждат добре и прави смесените рифове по-лесни за поддръжка.

Направи запитване