Aquaforest Reef Salt + 5 кг

40.00 лв.

Reef Salt + е идеалната сол за напълно заселени рифови аквариуми.  С по-високите нива на йонно балансирани ключови макроелементи, като алкалност, калций и магнезий, тя е създадена да поддържа дори бързо растящите колонии от корали, които се нуждаят от по-високи нива на хранителни вещества.

За разлика от естествените рифови системи в океаните, където микро и макронутриентите са в изобилие, аквариумът е затворена система, в която ценните хранителни вещества  биват изчерпвани постоянно в различни пропорции от коралите. Непрекъснатият достъп до макронутриенти е един от най-важните аспекти за поддържане на здрав и стабилен рифов аквариум. За тези, които не дозират отделно микроелементи, редовните смени на вода с Reef Salt + ще помогне ценните  вещества да бъдат върнати обратно във водата в балансирано съотношение, което коралите да абсорбират и по този начин да поддържат правилния растеж, оцветяване и имунитет.

Какво прави солта Reef Salt + уникална?

  • Създадена е за аквариуми напълно заселени с LPS и SPS корали
  • Високи нива на алкалност, калций и магнезий
  • Богатият състав на трейс елементи позволява да бъде намалено допълнителното дозиране, за да се коригират разликите в параметрите във водата

Ключът към успешния морски аквариум са стабилните параметри, което с редовни 10% смени на вода с  Reef Salt + създава оптимални условия за растеж и развитие на коралите. Висококачествената сол не само подпомага по-добрия растеж, но и допринася за изграждане на нов скелет, добър йоннообмен,  подобрява оцветяването и естествените процеси на фотосинтеза.

Дозиране и съхранение

  • За най-добри резултати, солта трябва да се разтваря в осмозна вода с температура 24-25 С при соленост 33 ppt (1.025 S.G)
  • Разтворете 390 грама сол в 10 л осмозна вода
  • Разбъркайте за около 15 минути, докато солта се разтвори напълно.
  • Така приготвената вода, може да бъде съхраняване до 3 дни
  • Солта се съхранява на тъмно, в сухо и проветриво място

Направи запитване