Aquaforest NP Pro- 50 мл

32.00 лв.

NP Pro е среда за пробиотични бактерии, създадена за рифови аквариуми. Продуктът съдържа биоразградими течни полимери, които са отличен източник на въглерод за пробиотичните бактерии.  NP Pro влияе положително върху разпределението на органичната маса и намалява нежеланите нитрати и фосфати в аквариумната вода. За разлика от типичните полимери,  NP Pro е единствена по рода си формула на пазара, която не изисква използването на специализирани филтри за поток.

NP Pro ускорява развитието и размножението на полезните пробиотични бактерии, което, като резултат, води до отстраняване на вредните съединения, като нитрати и фосфати, от водата.

В резултат на високи нива на нитратите, корали губят своето оцветяване и покафеняват. Редовната употреба на NP Prо спомага за намаляване на нитратите до нива, които не могат да бъдат отчетени, осигурявайки на коралите оптимални условия на живот и отлично оцветяване.

Неправилното съотношение на нитрати и фосфати също така води до развитие на нежелани алгии и цианобактерии, поради което използването на NP Pro е особено препоръчително при диагностициране на високи стойности на двата компонента. В комбинация с Pro Bio S , NP Pro преобразува нежеланите аквариумни нитрати и фосфати в полезни бактерии, които коралите абсорбират,осигурявайки си естествена храна.

Дозировка:1 капка на 100 л вода/дневно. За по-добра ефективност препоръчваме да се дозира с Pro Bio S. Веднъж отворена, съхранявайте в хладилник, ако температурата надвишава 24С. За дозир помпа (контейнер 2000 мл)- 5 мл/100 л дневно.

Важно: не затягайте прекалено капачката, защото може да я повредите.

Направи запитване