Aquaforest Amino Mix – 50 мл

32.00 лв.

Добавка, съдържаща концентрирани аминокиселини за корали, изключително важни за здравословния им растеж. Използването на силни скимери в аквариума често води до дефицит на аминокиселини и стерилизиране на водата. Ниското съдържание на хранителни вещества предизвиква избледняване на цветовете и бличване на коралите.

Амино миксът на Aquaforest насища водата с всички необходими аминокиселини,  като предотвратява горе-описаните процеси. Базиран е на биотин, аланин, глутамин, леуцин, лизин и серин. Внимателно подбраната комбинация от тези аминокиселини увеличава зооксантела, който подпомага производството на фотосинтетични пигменти, като хлорофил. В резултат на това, коралите извличат повече енергия от светлината, остават в перфектно състояние ускоряват растежа си. Редовната употреба на добавката подобрява имунитета и значително ускорява кораловия растеж

Дозировка: 1 капка на 100 л през ден, след угасване на светлините. Не смесвайте с други продукти в един контейнер. Веднъж отворени, съхранявайте на хладно място, до 24 С.

Забележка: Всички добавки за корали са с препоръчителна доза 1 капка на 100 л, но е важно да се знае, че всеки аквариум е различен и дозата може да варира, според заселването с корали. Препоръчваме, първоначално да се ползва ½ от дозата, дори ¼ и да се наблюдават коралите и реакцията им след хранене.След като се установи, че няма признаци на предозиране, препоръчваме да се увеличи дозата до препоръчителната. За улесняване на абсорбирането на храната от SPS и LPS коралите, те трябва да се хранят след като изгасне осветлението.  Зоантиди, рикордеи и други гъби, следва да се хранят през деня.

За по-доброто усвояване на хранителните вещества, трябва да се изсипват директно в аквариума, като  се препоръчва скимерът да е изключен през това време, за около час.

 

Направи запитване